Zv.kryeministrja e Ukrainës: Ekipi i Kryqit të Kuq është liruar nga rusët

05/04/2022 09:21

Një ekip nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq (KNKK) është liruar, pasi u ndalua nga rusët në përpjekjet për të shkuar në qytetin e rrethuar të Mariupolit.

Ekipi ka disa ditë që po përpiqet të arrijë në qytetin port, në një përpjekje për të ofruar ndihma dhe për të ndihmuar njerëzit të largohen.

Megjithatë, ata u ndaluan dje dhe u mbajtën në Manhush, në perëndim të Mariupolit.

Ata tani janë liruar, sipas zëvendëskryeministres së Ukrainës Iryna Vereshchuk, e cila tha se ata janë dërguar pranë  Zaporizhzhias.

Top Channel