Zelensky: Ku është Këshilli i Sigurimit? Vini Rusinë para përgjegjësisë dhe jepini garanci Ukrainës

05/04/2022 17:17

 Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky iu drejtua Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara në Nju Jork këtë të martë, ku dënoi ashpër sulmet ruse.

Në fjalimin e tij përmes videos, presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i kërkoi Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara që të sigurojë garanci sigurie për Ukrainën.

Ku është siguria që Këshilli i Sigurimit duhet të garantojë? Nuk është aty. Edhe pse ka një Këshill të Sigurimit. Pra, ku është paqja? Cilat janë ato garanci që Kombet e Bashkuara duhet të garantojnë?” tha Zelensky në fjalën e tij.

Ai theksoi se përgjegjësia për Rusinë duhet të jetë e pashmangshme.

Dëshiroj t’ju kujtoj nenin 1, Kapitulli 1 i Kartës së OKB-së. Cili është qëllimi i organizatës sonë? Qëllimi i saj është të ruajë paqen. Dhe tani Karta e OKB-së është shkelur fjalë për fjalë, duke filluar me nenin 1. Cili është qëllimi i të gjithë neneve të tjera?”

Duke i quajtur veprimet ruse si “krime lufte”, Zelensky tha se dëshiron hetime të plota dhe transparente.

Top Channel