Udhëheqësi i NATO-s: Rusia nuk po heq dorë nga ofensiva në Ukrainë

05/04/2022 14:58

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg gjatë një konference shtypi në Bruksel tha se Rusia nuk po heq dorë nga Ukraina.

“Ajo që ne shohim tani është një brutalitet në përmasat dhe shtrirjen e luftës që nuk e kemi parë në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore”,  tha ai.

“Dhe kjo është jashtëzakonisht serioze. Është e tmerrshme dhe sigurisht që shkakton vuajtje për popullin ukrainas. Por është gjithashtu i rrezikshëm për të gjithë ne. Dhe ne shohim natyrën e luftës së Presidentit Putin, mungesën e respektit të tij për dhe për sundimin e ligjit, për rregullat ndërkombëtare dhe gjithashtu mungesën e respektit të tij për të drejtat themelore të njeriut.”

Ai shtoi se Moska nuk po heq dorë nga ofensiva e saj në Ukrainë, por do të përpiqet të ripërqendrohet në marrjen e plotë të rajonit të Donbasit në javët e ardhshme.

“Ne shohim tani një lëvizje të konsiderueshme të trupave (ruse) larg Kievit për t’u rigrupuar, riarmatosur dhe rifurnizuar dhe për të zhvendosur fokusin e tyre në lindje”, tha Stolenberg.

“Në javët e ardhshme, ne presim një shtytje të mëtejshme ruse në Ukrainën lindore e jugore  dhe për të krijuar një urë tokësore për në Krimenë e pushtuar.”

Top Channel