Suedia ka njoftuar se do të dëbojë tre diplomatë rusë, pasi sipas saj do të veprojnë në përputhje me rregullat ndërkombëtare.

Ministrja e Jashtme Ann Linde tha: Sot, Ministria e Punëve të Jashtme ka vendosur të dëbojë tre diplomatë rusë, puna e të cilëve në Suedi nuk është në përputhje me Konventën e Vjenës.

Kjo vjen pasi Franca dhe Gjermania urdhëruan gjithsej 75 diplomatë rusë të largoheshin pas krimeve të dyshuara të luftës nga forcat e Moskës në qytetin ukrainas Bucha.

Top Channel