Masakra në Bucha/ SHBA kërkon përjashtimin e Rusisë nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut

04/04/2022 14:07

Shetetet e Bashkuara të Amerikës kanë deklaruar se do ti kërkojnë Asamblesë së Përgjithshme që të pezullojnë Rusinë nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut

Një shumicë prej dy të tretash nga asambleja prej 193 anëtarësh në Nju Jork mund të pezullojë një shtet nga këshilli për kryerjen e vazhdueshme të shkeljeve të rënda dhe sistematike të të drejtave të njeriut gjatë anëtarësimit të tij.

Kjo lëvizje e SHBA vjen menjëherë si sanksion ndaj Rusisë pas tragjedisë që shkaktoi në Bucha ku vrau dhjetëra civilë dhe i la të pajetë në rrugët e qytetit.

Top Channel