Sulmet në Bucha, Boris Johnson: Drejtësia do të vihet në vend

03/04/2022 18:45

Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, Boris Johnson ka deklaruar ditën e sotme se sulmet e Rusisë kundër civilëve të pafajshëm ukrainas janë dëshmi e gjallë që Putin po kryen krime lufte në Ukraimnë.

Në deklaratën e tij ai u zotua se do ta ‘vdesë urie’ makinën e luftës së Vladimir Putin dhe shtoi se pushtimi i tij po dështon.

Johnson tha se asnjë mohim apo dezinformim nga Kremlini nuk mund ta fshehë atë që ne të gjithë e dimë se është e vërteta. Putin është i dëshpëruar dhe pushtimi i tij po dështim, ndërsa Ukraina nuk ka qenë kurrë më e vendosur se tani për të mbrojtur veten.

“Mbretëria e Bashkuar ka qenë në ballë të mbështetjes së hetimit të Gjykatës Penale Ndërkombëtare për mizoritë e kryera në Ukrainë. Sekretari i drejtësisë ka autorizuar mbështetje financiare shtesë dhe vendosjen e hetuesve specialistë ,ne nuk do të jemi të qetë derisa drejtësia të vihet në vend.”

 

Top Channel