Masakra në Bucha, Ned Price: SHBA do të vendosë sanksione të tjera shumë shpejt

03/04/2022 18:19
US State Department spokesman Ned Price speaks during a news conference on March 10, in Washington, DC. (Manuel Balce Ceneta/Pool/AFP/Getty Images)

Zëdhënësi i Departamentit të Shtetit Ned Price, në deklaratën e tij rreth ngjarjhes së rëndë në Bucha ku u vranë dhjetëra civilë, la të kuptohet se së shpejti do të ketë sanksione shtesë ndaj Rusisë, të cilat do të aplikohen shumë shpejt.

“Kur bëhet fjalë për sanksionet tona, ne gjithmonë kemi thënë se do të vazhdojmë të ushtrojmë presion mbi Presidentin Putin, mbi Kremlinin, mbi të gjithë ata rreth tij, duke përfshirë oligarkët dhe miqtë që po fuqizojnë këtë luftë të zgjedhur kundër Ukrainës, derisa dhe nëse Kremlini zvogëlohet, derisa dhe nëse dhuna të zvogëlohet, dhe derisa këto lloj mizorish të marrin fund. Kështu që unë them se shumë shpejt do të shihni presion shtesë të aplikuar, “tha Price të dielën për MSNBC.

“Kur bëhet fjalë për këto imazhe nga Bucha, ne kemi vlerësuar tashmë se forcat ruse kanë kryer krime lufte. Çfarë po bëjmë, ne po mbledhim informacion. Një, për të ndriçuar në qendër të vëmendjes saktësisht se çfarë po bëjnë, por dy , për të siguruar që të gjithë ata që kanë kryer këto mizori dhe të gjithë ata që urdhëruan këto mizori të mbajnë përgjegjësi. Ky është misioni ynë”, shtoi ai.

Imazhet tronditëse dolën nga Bucha, të shtunën të të paktën 20 burrave civilë të vdekur dhe të rreshtuar në një rrugë të vetme. Fotot u publikuan në të njëjtën ditë kur Ukraina e shpalli qytetin të çliruar nga trupat ruse. Llogaritë e mizorive të supozuara ruse po shfaqen ndërsa forcat e saj tërhiqen nga zonat afër Kievit pas një përpjekjeje të dështuar për të rrethuar kryeqytetin.

Top Channel