Lufta e Vladimir Putin i ka kushtuar Ukrainës saktësisht 564.9 miliardë dollarë.

Ndër të tjera, me këto para duhet të ndërtohen afërsisht 8.000 kilometra (afërsisht 5000 milje) infrastrukturë që është shkatërruar

Si do të ndahen këto para?

119 miliardë dollarë (90 miliardë £) – humbje në infrastrukturë (pothuajse tetë mijë km rrugë të shkatërruara, dhjetëra stacione hekurudhore, aeroporte)

112 miliardë dollarë (85 miliardë £) – Humbje të PBB-së në 2022

90.5 miliardë dollarë (69 miliardë £) – humbje e popullsisë civile ( Kjo përfshin 10 milionë metra katrorë banesa dhe 200,000 makina)

80 miliardë dollarë (60 miliardë £) – humbje e ndërmarrjeve dhe organizatave

54 miliardë dollarë (41 miliardë £) – humbje e investimeve direkte në ekonominë e Ukrainës

48 miliardë dollarë (36,55 £) – humbje e buxhetin e shtetit

 

Top Channel