Senatori i Idahos Jim Risch, anëtari i rangut në Komitetin e Marrëdhënieve me Jashtë të Senatit të SHBA, deklaroi ditën e sotme se dëshiron dh shpreson që Kongresi të miratojë një legjislacion dypartiak që të vendosë sanksione shtesë ndaj Rusisë.

“Nga këndvështrimi im, do të doja të shihja sanksione dytësore për çdo bankë në Rusi. Mendoj se me atë që po ndodh atje, ne me të vërtetë nuk mund të jemi shumë të ashpër ndaj sanksioneve. Thjesht duhet të rrëzojmë çekiçin.” -tha Risch.

“Unë e kuptoj se çdo administratë dëshiron të ketë kontroll të plotë. Natyrisht, mendoj se Kongresi luan një rol në këtë. Ne kemi luftuar me të. Ne kemi bërë një përpjekje me mirëbesim, por u afrua shumë, megjithatë nuk ia dolën plotësisht. Sanksionet me të vërtetë na kanë befasuar për sa i përket sa efektive kanë qenë dhe unë do të inkurajoja ata të vazhdojnë dhe të shkojnë në atë rrugë.”- shtoi ai.

Top Channel