“Të ndalen krimet e luftës”/ Udhëheqësit e BE-së i kërkojnë Rusisë të respektojë ligjin ndërkombëtar

25/03/2022 22:55

Udhëheqësit e Bashkimit Evropian i kanë kërkuar Rusisë që të përmbushë detyrimet e saj sipas ligjit ndërkombëtar dhe të respektojë urdhërin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, për armëpushim në Ukrainë.

Lufta e agresionit të Rusisë kundër Ukrainës shkel rëndë ligjin ndërkombëtar dhe po shkakton humbje masive jetësh dhe lëndime për civilët”, thanë në një deklaratë të përbashkët liderët e 27 vendeve të BE-së.

Atha thanë  se Rusia po sulmon pa kursyer civilët, spitalet, shkollat dhe strehimoret.

Këto krime lufte duhet të ndalen menjëherë,” thanë ata.

Top Channel