Sulmet e vazhdueshme të rusëve në Ukrainë kanë shtuar përpjekjet e hapjes së një tuneli humanitar, që do t’u vijë në ndihmë personave që kanë mundësi të largohen me makinë private nga Mariupoli.

Ky korridor humanitar pritet të hapet ditën e sotme, ku përveç personave që do të largohen me makina private, do të evakuohen edhe civilë të tjerë dhe njerëz në nevojë.

Në disa zona të Ukrainës janë vendosur disa korridore humanitare, por duke përjashtuar këtu qytetin port të rrethuar, i cili tashmë është shkatërruar nga zjarri i artilerisë me javë të tëra.

 

Top Channel