UNICEF: Më shumë se gjysma e fëmijëve të Ukrainës janë zhvendosur nga lufta

24/03/2022 22:24

Një muaj pas luftës në Ukrainë , 4.3 milionë fëmijë janë zhvendosur nga lufta në Ukrainë.

Sipas UNICEF, më shumë se gjysma e fëmijëve janë larguar, duke lënë pas terroin e luftës.

Sipas organizatës, më shumë se 1.8 milionë nga këta fëmijë kanë kaluar në vendet fqinje si refugjatë dhe 2.5 milionë tani janë të zhvendosur brenda Ukrainës në vende të sigurta.

Lufta ka shkaktuar zhvendosje të fëmijëve që nga Lufta e Dytë Botërore”, tha drejtoresha ekzekutive e UNICEF-it, Catherine Russell.

Top Channel