Në një deklaratë të përbashkët këtë të enjte, udhëheqësit e G7 paralajmëruan Rusinë kundër përdorimit të armëve kimike, biologjike ose bërthamore në pushtimin e Ukrainës.

Ne paralajmërojmë kundër çdo kërcënimi të përdorimit të armëve kimike, biologjike dhe bërthamore ose materialeve të ngjashme,” shkruajtën liderët pas takimit në Bruksel.

Po ashtu, ata denoncuan përpjekjet për dezinformim të Rusisë, por jo vetëm.

Ne denoncojmë kategorikisht fushatën keqdashëse dhe plotësisht të pabazë të dezinformimit të Rusisë kundër Ukrainës, një shtet në përputhje të plotë me marrëveshjet ndërkombëtare të mospërhapjes. Ne shprehim shqetësimin për vendet dhe aktorët e tjerë që kanë përforcuar fushatën e dezinformimit të Rusisë“, shkruajnë udhëheqësit.

Pa përmendur në mënyrë specifike Kinën, udhëheqësit përmendën iniciativën e vendeve që duan të ndihmojnë Rusinë.

Ne jemi të shqetësuar nga përshkallëzimi dhe përforcimi i represionit kundër popullit rus dhe retorika gjithnjë e më armiqësore e udhëheqjes ruse, përfshirë kundër qytetarëve të zakonshëm.”

Top Channel