“Të ndalet menjëherë lufta”/ Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miraton rezolutën e re. Kush votoi kundër

24/03/2022 17:36

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së ka miratuar një rezolutë të re që kërkon ndalim të menjëhershëm të luftës së Rusisë në Ukrainë.

Rezoluta e miratuar, bën thirrje që të ketë akses për ndihmë dhe mbrojtje civile ndaj Ukrainës. Ajo kritikon Rusinë për luftën, e cila nuk ka kursyer as njerëzit e thjeshtë.

Në votimin në selinë e OKB-së në Nju Jork, 140 vende votuan pro dhe 38 abstenuan.

Pesë vende votuan kundër rezolutës, Rusia, Siria, Koreja e Veriut, Eritrea dhe Bjellorusia.

Kjo është rezoluta e dytë, pas asaj të 2 marsit që i kërkonte Rusisë të ndalonte menjëherë përdorimin e forcës në luftë.

Top Channel