Zëvendëskryeministrja e Ukrainës, Iryna Vereshchuk ka bërë me dije se ka ndodhur thotë se ka ndodhur shkëmbimi i parë i robërve të luftës.

Në një deklaratë të postuar në Facebook, Vereshchuk tha se 11 marinarë civilë rusë u kthyen në vendin e tyre.

Sot, me urdhër të presidentit Zelenskyy, u bë shkëmbimi i parë i plotë i robërve të luftës”, ka shkruar ajo.

Në këmbim, 19 marinarë civilë ukrainas u kthyen në shtëpi pasi anija e tyre e shpëtimit, Sapphire, u kap nga forcat ruse.

Vershchuk shtoi se 10 ushtarë rus janë shkëmbyer dhe Ukraina ka tërhequr 10 nga ushtarakët e saj.

Top Channel