Blinken: Ukraina mund ta fitojë luftën e saj me Rusinë

04/03/2022 22:57

Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken i ka thënë BBC-së se është i bindur se Ukraina mund ta fitojë luftën e saj me Rusinë.

Sekretari amerikan i Shtetit tha se nuk mund të thoshte se sa do të zgjaste lufta, por këmbënguli se disfata e Ukrainës nuk ishte e pashmangshme.

Ai pranoi se “pesha e ushtrisë ruse, nëse vendos gjithçka në të, e kalon shumë atë që Ukraina është në gjendje të grumbullojë”.

Por ai vlerësoi popullin ukrainas për vendosmërinë e tij dhe tha se pret që “me kalimin e kohës” të bëhet e qartë se Moska nuk mund t’ia nënshtrojë këtij populli, vullnetit të saj.

“Nëse synimi i Moskës është që të përpiqet disi të rrëzojë qeverinë dhe të instalojë regjimin e saj kukull, 45 milionë ukrainas do ta refuzojnë këtë në një mënyrë ose në tjetrën”, tha ai.

Blinken tha se SHBA dhe aleatët e tjerë mbeten të shqetësuar për rrezikun e përshkallëzimit.

Top Channel