CNN: Njerëzit që po ikin nga Ukraina po sëmuren, kanë pritur në radhë për ditë të tëra

01/03/2022 16:53

Njerëzit që ikin nga dhuna në Ukrainë kanë pritur në radhë prej ditësh për të hyrë në Poloni, raporton korrespondentja e CNN, Arwa Damon.

Shumë studentë nga vendet kryesisht afrikane dhe aziatike kanë pritur në Shehyni, Ukrainë, një fshat në kufi me Poloninë.

“Është pothuajse sikur të jetë historia e dy rrymave shumë të ndryshme njerëzish, histori shumë të ndryshme. Pikërisht këtu, ju keni këtë varg të gjatë kryesisht burrash, shumë prej tyre studentë nga e gjithë bota. Ju keni njerëz nga të gjitha vendet e ndryshme në Afrikë, keni njerëz nga vende të ndryshme në Azi, dhe gjëja është … ata kanë qenë duke pritur këtu, shumica prej tyre, për ditë të tëra”, tha ajo.

Disa janë sëmurur nga temperaturat e ulta ndërsa presin në radhë. Një burrë tha se ai ka lëvizur vetëm afërsisht 100 hapa në më shumë se 24 orë.

Ekziston edhe një  ngjarje tjetër për ukrainasit, kryesisht gra dhe fëmijë, të cilëve u është dashur të lënë anëtarët e tyre meshkuj të familjes për të luftuar , raportoi Damon.

Rreth 660,000 refugjatë janë larguar nga Ukraina në vendet fqinje në gjashtë ditët e fundit, sipas të dhënave të fundit, tha në një deklaratë Agjencia e Kombeve të Bashkuara për refugjatët.

Top Channel