Jo më një vend “guak”/ Rama: Shqipëria, rol aktiv në politikën ndërkombëtare

16/09/2021 15:12

Politika e jashtme e Shqipërisë është bërë shumë më aktive, tha kryeministri Rama në kuvend.

Sipas tij ka ikur koha që Shqipëria kishte pozicionin e një vendi guak në politikën ndërkombëtare ndërsa tani është shumë më aktiv.

Pozita e Shqipërisë tha Rama ka ndryshuar, si në raport e aleatët dhe bashkimin europian por edhe me rajonin. ai kujtoi suksesin e asaj që u quajt platforma e Tiranës për shqiptarët e Maqedonisë së Veriut ndërsa u ndal tek Ballkani i hapur per te cilin tha se nuk është konspiracion serb apo rus por edhe tek divergjencat me Kosovën.

Rama shpjegoi edhe para deputetëve të opozitës që dëgjonin fjalimin e tij se Ballkani i hapur nuk është kundër procesit të Berlinit.

Top Channel