Fotot që tregojnë se “Photoshop-i” ka ekzistuar prej shekujsh

18/08/2021 17:24

Programet e redaktimit të fotografive kanë qenë prej kohësh pjesë e jetës sonë, kështu që është e vështirë të shihni fotografi nuk kanë editime, sado të vogla qofshin.

Megjithatë, është e gabuar të mendosh se Photoshop-i i përket vetëm botës moderne. Njerëzit kanë përmirësuar pamjen e portreteve të tyre për shekuj me radhë. Kjo do të thotë se kishte specialistë në rregullimin e fotografive që datojnë që nga shekulli i nëntëmbëdhjetë. Edhe piktorët kanë punuar shumë për t’i bërë modelet të duken më të bukura sesa ishin në të vërtetë.

Bright Side ka zbuluar fotografi të familjes mbretërore nga shekulli XIX dhe fillimi i shekullit XX, dhe i krahasoi ato me pikturat e tyre. Ndryshimet shikoji vetë, në foto galerinë më poshtë.

 

FOTO GALERI
1/15
Sophia e Württembergut, mbretëresha e Holandës (1818 — 1877)

Top Channel