Solstici dimëror/ Mbi 200 persona zhyten ‘nudo’ në ujërat e akullta të liqenit (Fotot)

23/06/2021 22:57

Notimi i Bamirësisë së Solsticit Dimëror ka parë këtë vit një rekord prej 245 pjesëmarrësish që zhyten me mbi 38,000 dollarë të mbledhur deri më tani për Lifeline Canberra.

Ngjarja, e cila shënon solsticin e dimrit dhe mbledh para për bamirësi, u mbajt gjatë lindjes së diellit të hënën e 21 qershorit në gjirin Yarralumla, Lake Burley Griffin.

Ben Johnston, Kryetari i Solistikës Dimërore Nuditshme Bamirëse Sëim, tha se ishte mirë të shihje kaq shumë njerëz përsëri në ujë pas izolimit për shkak të Covid 19.

Duke sfiduar temperaturat e ulëta, pjesëmarrësit u futën në liqen. Notimi ka një domethënie simbolike për pjesëmarrësit që të heqin energjinë negative dhe të fillojnë pozitivisht vitin e ri diellor.

 

FOTO GALERI
1/9

Top Channel