“Parazitët që jetojnë brenda nesh – rrezik për shëndetin!”

19/06/2021 08:27

Në organizmin e njeriut mund të strehohen shumë mikroorganizma të cilët përfitojnë pikërisht prej tij.

Ndër këto mikroorganizma, në trupin tonë gjejnë strehë mbi 150 lloje parazitësh. Krimbat janë pikërisht parazitë një dhe shumëqelizorë dhe përmasat e tyre shkojnë nga disa milimetra, deri në…perfytyrojeni: disa metra!

Por ju duhet të dini se cilët janë parazitët më të zakonshëm që bashkëjetojnë me trupin tonë dhe si arrijnë këta të futen në organizmin e njeriut ?

Mënyra e përhapjes së tyre mund të jetë me anë të ujit, ushqimeve të papërpunuara mirë si sallatat e fresketa, me anë të kafshëve shtëpiake nga jashtëqitjet e tyre etj. Prania e këtyre parazitëve në organizëm nuk duhet neglizhuar në asnjë menyrë. Ju duhet të dini gjithashtu, se cilat janë shenjat klinike të sëmundjeve që shkaktojnë parazitët?

Cilat janë masat higjenike personale dhe kolektive që duhet të ndjekim për të parandaluar infektimin nga parazitët?

Gjithçka në Hipokrati!
Sonte, ora 17:00!

Top Channel