FOTO/ Peshku ‘Rufjo’ bie në grepat e peshkatarëve të Radhimës

13/06/2021 11:20

Peshku ‘Rufjo’ një specie e veçantë ka rënë në grepat e peshkatarëve të Radhimës.

Peshku i madh, 1 metër e 20 cm i gjatë është specie e rrallë që rritet në Mesdhe, ndërsa karakteristikë e tij është se rri nëpër guva dhe jeton gjatë në të njëjtin vend, ndaj edhe ndryshe e cilësojnë si peshku me shtëpi në det.

Sipas peshkatarit të vjetër, Sherif Durmishti, ky peshk është shumë i ushqyeshëm dhe cilësor.

Prezenca e tij në det është lajm i mirë sipas peshkatarëve, ndërsa është lloji i peshkut që shtohet shumë shpejt.

Peshku ‘Rufjo’ peshon rreth 30 kg dhe kushton shtrenjtë. Ai ushqehet me oktapod dhe sepie.

FOTO GALERI
1/8

Top Channel