PD kërkon përjashtimin e 7 gjyqtarëve të Kolegjit Zgjedhor: Nuk garantojnë paanshmëri në gjykim për 6 paditë e tjera

07/06/2021 14:29

Partia Demokratike ka depozituar sot në Kolegjin Zgjedhor një kërkesë për përjashtimin e 7 gjyqtarëve, të cilët morën vendimin për rrëzimin e ankimimeve të PD për rezultatin e zgjedhjeve në tre qarqe, përkatësisht Berat, Vlorë e Gjirokastër.

Në reagimin e saj PD-ja thekson se këta gjyqtarë nuk garantojnë paanshmëri në gjykim për 6 paditë e tjera.

“Në kërkesën për zëvendësimin e 7 gjyqtarëve të Kolegjit Zgjedhor, PD argumenton se duke qenë se këta gjyqtarë e kanë shprehur tashmë mendimin e tyre kundër kërkesave të PD për zgjedhjet, ata do të vazhdojnë me të njëjtin qëndrim”, thuhet më tej në deklaratë.

“Partia Demokratike ka kërkuar përjashtimin e 7 prej 8 gjyqtarëve e Kolegjit Zgjedhor, që kanë rrëzuar paditë për Gjirokastrën, Vlorën dhe Beratin. Me vendimet e dhëna deri tani, këta gjyqtarë, njësoj si komisionerët politikë të KAS, refuzojnë transparencën mbi masakrën zgjedhore te 25 prillit. Refuzimi i i kërkesave të PD për marrjen zyrtarisht të provave i vendos këta gjyqtarë në pamundësi për të gjykuar me paanësi 6 kërkesat e tjera të ngjashme te PD për blerjen e votës dhe deformimin e rezultatit të zgjedhjeve përmes përdorimit të shtetit në funksion të PS. Në kërkesën për zëvendësimin e 7 gjyqtarëve të Kolegjit Zgjedhor, PD argumenton se duke qenë se këta gjyqtarë e kanë shprehur tashmë mendimin e tyre kundër kërkesave të PD për zgjedhjet, ata do të vazhdojnë me të njëjtin qëndrim. Kjo bën që vendimet e tyre për 6 paditë e tjera të PD të jenë të paracaktuara, në shkelje të Kushtetutës dhe Kodit Zgjedhor për një proces të paanshëm. PD vlerëson se vazhdimi i ankimimeve me të njëjtën trupë zgjedhore, e cila është shprehur 3 herë me radhë kundër kërkesës së PD për transparencën e zgjedhjeve, është në shkelje të parimeve themelore të Gjykatës së Strasburgut për dhënien e drejtësisë”, thuhet në deklaratën e PD.

Top Channel