Nga 7 qershori të gjithë udhëtarët e vaksinuar do të lejohen të hyjnë në Spanjë

22/05/2021 01:36

Personat që vaksinohen plotësisht kundër koronavirusit të ri (COVID-19) do të lejohet të hyjë në Spanjë nga 7 qershori, njoftoi kryeministri spanjoll, Pedro Sanchez.

Kjo përfshin udhëtarët nga vendet jo anëtare të BE-së si Turqia dhe SHBA-ja, megjithëse Spanja do të pranojë vetëm ata që kanë marrë një vaksinë të njohur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë ose Agjencia Evropiane e Barnave. Sanchez gjithashtu njoftoi se pasagjerët e Britanisë së Madhe dhe Japonisë do të lejohen të hyjnë në vend nga e hëna pa pasur nevojë të paraqesin test negativ për COVID-19. Ata bashkohen në listën e vendeve të sigurta që përfshin Zelandën e Re, Korenë e Jugut, Izraelin dhe Ruandën.

E ashtuquajtura pasaportë e vaksinës e BE-së që synon të lehtësojë udhëtimet brenda Evropës do të hyjë në fuqi më 1 korrik, tha Sanchez. “Jemi të bindur se certifikata digjitale COVID e BE-së dhe relaksimi i kufizimeve në vendet e tjera do të na lejojnë të kemi një verë shumë më të mirë se 2020”, tha Sanchez.

Deri në fund të vitit 2021, Spanja pret që numrat e turizmit të arrijnë 60-70 për qind të asaj që ishin para pandemisë, sipas Sanchez. “Turizmi do të jetë trampolina që do të na nxjerrë nga kjo krizë dhe në rrugën e rimëkëmbjes”, tha ai.​​​​​​​

Top Channel