Britania e Madhe nis provën klinike për vaksinën përforcuese antiCOVID-19

20/05/2021 03:46

Britania e Madhe ka nisur provën e parë klinike në botë për të parë nëse një dozë përforcuese e vaksinës mund të mbrojë njerëzit kundër COVID-19 dhe varianteve të tij.

Shtatë vaksina ekzistuese do të testohen në provën Cov-Boost, për të parë se cilat prej tyre mund të përdoren në çdo program të vaksinimit të ardhshëm të vjeshtës.

Rreth 2 886 persona të moshës 30 vjeç e më lart po rekrutohen në 18 qendra të Shërbimit Shëndetësor Kombëtar (NHS) nga Londra në Glasgoë, me vaksinat e para përforcuese që do të administrohen në fillim të qershorit. Shkencëtarët dëshirojnë që të regjistrohen personat që morën dozën e tyre të parë të Pfizer/BioNTech ose AstraZeneca në dhjetor ose janar dhe shpresojnë që personat e moshës 75 vjeç e lart të paraqiten gjithashtu.

Studimet laboratorike do të kontrollojnë reagimin e tyre ndaj varianteve që qarkullojnë në BM, përfshirë ato nga India dhe Afrika e Jugut.

Top Channel