Imazhe të rënda të tufës së luanëve që bashkohen për të rrëzuar dhe vrarë bufalon 900kg (fotot)

17/05/2021 21:02

Disa imazhe mizore nga bota e egër sillnin momentet kur një tufë prej rreth 20 luanësh u bashkuan për të rrëzuar bufalo uji në Kenia.

Pamjet tregojnë luanët që bashkohen për të nënshtruar prenë e tyre me masë madhore, duke e sulmuar nga prapa.

Tufa e luanëve shihen sesi sulmojnë kafshën duke ngulur kthetrat e dhëmbët në trupin e tij, në rezervatin e famshëm Maasai Mara.

Bisha e zezë dëgjohet që rënkon në dhimbje nga sulmet e luanëve.

Më herët tufa ishte duke qëndruar në hije, para se të shihnin kafshën e vetmuar.

Fillimisht dy luanë meshkuj nisën të inspektonin kafshën nga larg. Ata nisën të sprintonin drejt saj dhe nisën të ndiqeshin edhe nga femrat e tufës.

Bufalo u përpoq të largohej por u rrethua shpejt nga tufa e madhe e predatorëve. Në një moment ai humbi ekuilibrin dhe u rrëzua, duke iu dorëzuar luanëve të uritur.

Kjo tufë luanësh është njohur edhe më parë në zonë për rrëzimin e bufalove të mëdhenj, thotë fotografi Murray Jacklin.

Luanët janë parë që punojnë së bashku si një makineri unike për të rrëzuar bufalot, megjithse pesha e tyre është sa një e pesta e bovinit me brirë.

Jacklin tha se tufa arriti të rrëzonte prenë e tyre me përpjekje relativisht të vogla, duke e kafshuar dhe sulmuar nga prapa.

Pasi e vranë kafshën brenda pesë minutash, luanët nisën ta ndanin gostinë e tyre që i zgjati rreth 24 orë.

Luanët zakonisht preferojnë pre më të vogël, por kur tufa është kaq e madhe ata ndjehen të sigurtë për të vrarë dhe pre të mëdha, siç është bufalo.

Jacklin tha: “Thuajse e gjithë tufa kërcente duke kafshuar nga prapa në kurrizin e bufalos. Pasi e rrëzuan ata e mbanin poshtë dhe një nga luaneshat nisi ta mbyste në grykë. Kafsha ulërinte në dhimbje por rrjedhimisht u rrëzua ndaj fuqisë së sulmuesve të panumërt”.

“Nuk kisha parë kurë një skenë kaq brutale, ishte nga më të jashtëzakonshmet që kam hasur në botën e egër afrikane”.

FOTO GALERI
1/7
Pamjet tregojnë luanët që bashkohen për të nënshtruar prenë e tyre me masë madhore

Top Channel