Dëmtuan një sinagogë dhe dogjën flamujt izraelitë, dhjetëra të arrestuar në Gjermani

14/05/2021 03:13

Një zëdhënës i Ministrisë së Punëve të Brendshme gjermane paralajmëroi sot se agjencitë e sigurisë presin intensifikimin e protestave palestineze në këtë vend, për shkak të konfliktit të fundit midis Izraelit dhe palestinezëve në Gaza, raporton Reuters.

Të mërkurën, policia gjermane arrestoi dhjetëra persona në tre qytete si të dyshuar për dëmtimin e një sinagogë, djegie të flamujve izraelitë dhe vënien flakë të një memoriali hebre.

Disa nga të dyshuarit në incidentet e mëparshme i thanë policisë se dhuna izraelite-palestineze i motivoi ata të hidhnin gurë në sinagogë.

Top Channel