Trump deklarohet për konfliktin Izrael-Palestinë: Ndërsa isha në Shtëpinë e Bardhë, kishte paqe

12/05/2021 02:42

Ish-presidenti i SHBA-së Donald Trump foli të martën mbrëma për konfliktin midis Izraelit dhe Hamasit palestinez, duke thënë se paqja mbretëroi në zonë gjatë mandatit të tij, pasi armiqtë e Izraelit e dinin që Shtetet e Bashkuara qëndronin fort pranë atij vendi.

“Ndërsa isha në Shtëpinë e Bardhë, ata na thirrën presidencën e paqes, pasi ishte e qartë për armiqtë e Izraelit se Shtetet e Bashkuara qëndrojnë fuqishëm me shtetin hebre dhe se në rast të një sulmi ndaj Izraelit, hakmarrja e shpejtë do të ndiqni.

Tani që Biden është president, bota është më e paqëndrueshme dhe ka më shumë dhunë pasi Biden tregoi dobësi dhe mungesë mbështetjeje për Izraelin, gjë që çoi në sulme të reja ndaj aleatëve tanë”, tha Trump, raporton Jerusalem Post.

Top Channel