Radovan Karadžić, ish-lideri serb do ta vuajë pjesën tjetër të dënimit në burgun britanik

12/05/2021 16:38

Britania ka rënë dakord që ish-lideri serb boshnjak Radovan Karadžić, i dënuar për krime lufte gjatë konfliktit ballkanik të viteve 1990, duhet të transferohej në një burg britanik për të vuajtur pjesën tjetër të dënimit të tij.

“Radovan Karadžić është një nga të paktët njerëz që është shpallur fajtor për gjenocid.

Ai ishte përgjegjës për masakrën e burrave, grave dhe fëmijëve në gjenocidin e Srebrenicës dhe ndihmoi në sulmet ndaj civilëve, ”tha sekretari i jashtëm i Mbretërisë së Bashkuar, Dominic Raab.

Top Channel