Mianmar, gjatë intervenimit të ushtrisë deri tani janë vrarë 52 fëmijë

12/05/2021 01:18

Së paku 52 fëmijë janë vrarë gjatë protestave në Mianmar, që filluan pasi më 1 shkurt në këtë vend u krye grusht shtet, bëri të ditur Shoqata e Ndihmës për të Burgosurit Politikë.

Në raportin ditor të AAPP-së theksohet se gjatë 24 orëve të fundit për vdekje ka pësuar edhe një person. Më tej theksohet se numri i përgjithshëm i të vdekurve është rritur në 781, prej të cilëve 52 të mitur.

Në raportin e AAPP-së shtohet se 3.843 persona gjenden në paraburgim, ndërsa për së paku 1.561 persona është lëshuar urdhër-arrest. Ushtria e Mianmarit më 1 shkurt të këtij viti kreu grusht shteti dhe mori pushtetin nën arsyetimin se zgjedhjet e nëntorit kanë qenë të parregullta.

Ushtria shpalli gjendje të jashtëzakonshme njëvjeçare dhe arrestoi krerët e Qeverisë, përfshirë edhe lideren e Mianmarit, Aung San Suu Kyi. Protestat masive kundër grusht shtetit filluan më 6 shkurt.

Top Channel