Gjermania ka ndryshuar rregullat për të gjithë personat që duan të hyjnë në vend.

Të vaksinuarit ose ata që e kane kaluar COVID-19 nuk do të duhet të testohen ose karantinohen, vetëm nëse vijnë nga zona me rrezik të lartë.

Sipas vendimit të qeverisë, njerëzit e pa vaksinuar do të largohen nga karantina nëse testi tregon se ata janë negativë.

Rregulla të reja po futen për të lehtësuar udhëtimet gjatë verës, veçanërisht për familjet ku prindërit janë vaksinuar dhe fëmijët jo.

Rregullat zbatohen vetëm për ata që kanë marrë vaksina të miratuara në Bashkimin Evropian.

Gjermania deri më tani ka regjistruar 3.56 milionë raste me koronavirus gjersa kanë ndërruar jetë 85,385 persona.

 

Top Channel