Foto/ Zbulohet peshku gjigant në lumin e Detroitit, besohet të jetë më shumë se 100 vjeç  

08/05/2021 14:14

Një peshk gjigant që besohet të jetë më shumë se 100 vjeç është kapur në lumin e Detroitit.

Stafi nga Zyra e Ruajtjes së Peshkut dhe Kafshëve të Egra të Alpena kapi peshkun me përmasa 2.08 metra dhe me peshë rreth 109 kilogramë.

Ekspertët mendojnë se peshku është një nga më të mëdhenjtë të liqenit të regjistruar ndonjëherë në SHBA dhe bazuar në rrethin dhe madhësinë e krijesës, ata thanë se supozohet të jetë femër dhe më shumë se 100 vjeçare.

“Pra, ajo ka të ngjarë të dalë në lumin Detroit rreth vitit 1920 kur Detroit u bë qyteti i katërt më të madh në Amerikë”, tha Zyra e Ruajtjes së Peshqve dhe Kafshëve të Egra të Alpena në Facebook sipas CNN.

Barku i liqenit është peshk i ujërave të ëmbla që jetojnë në Amerikën e Veriut, nga Gjiri Hudson përmes kullimeve të lumit Misisipi. Krijesat me lëvizje të ngadaltë, të cilat preferojnë habitatet e rërës ose zhavorrit në fund të liqeneve ose shtretërve të lumenjve, udhëtojnë nëpër lumenj gjatë sezonit të vezëve.

Peshku mashkull ka një jetëgjatësi prej 50 deri në 60 vjet, por një femër mund të jetojë deri në 150 vjet, sipas Shërbimit të Peshkut dhe Kafshëve të Egra të SHBA.

Peshku u lëshua përsëri në lumë pas studimit të tij.

Top Channel