Stoltenberg: Mbështetja e NATO-s për Jordaninë do të vazhdojë

06/05/2021 02:20

Mbreti i Jordanisë, Abdullah II, vizitoi selinë e NATO-s në Bruksel, Belgjikë, dhe u takua me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg.

Para takimit, mbreti Abdullah falënderoi NATO-n për mbështetjen e saj për vendin e tij. Duke kujtuar se Jordania ka një marrëdhënie me NATO për vite me radhë, mbreti Abdullah tha se Jordania qëndron krah për krah me forcat e NATO-s në shumë pjesë të botës dhe tha se kjo nuk do të ndryshojë.

Duke deklaruar se ka shumë vështirësi në rajon për vitet e ardhshme, mbreti Abdullah tha se Jordania do të vazhdojë të luftojë krah për krah me NATO-n përballë këtyre vështirësive. Stoltenberg e përshkroi Jordaninë si një partner të afërt dhe të rëndësishëm të NATO-s. Duke deklaruar se ushtarët e NATO-s dhe Jordanisë shërbyen në vende të tilla si në Ballkan, Afganistan dhe Libi, Stoltenberg tha se e vlerësojnë kontributin e Jordanisë në misionet dhe operacionet e NATO-s.

Stoltenberg deklaroi se mbështetja e NATO-s për Jordaninë do të vazhdojë dhe sipas tij Jordania është një burim i stabilitetit në rajonin e saj dhe ata duan të thellojnë marrëdhëniet.

Top Channel