Prototipi i SpaceX zbarkon me sukses në fluturimin testues

06/05/2021 11:11

Prototipi SN15 i anijes hapësinore të gjeneratës së re Starship, të cilën kompania amerikane e hapësirës dhe aviacionit SpaceX po planifikon ta dërgojë në Mars, zbarkoi me sukses në fluturimin testues.

Prototipi SN15 i Starship fluturoi rreth 10 minuta në lartësi të madhe në përpjekjen e tij të pestë.

Duke arritur një lartësi prej 10 kilometrash pasi u ngrit nga toka në fluturimin testues në Gjirin e Meksikës, SN15 filloi të ulej.

Starship zbarkoi me sukses. Pjesa e sipërme e pistës ku ra anija u lag me ujë në mënyrë që të mos shkaktonte zjarr.

Fluturimet e mëparshme testuese të anijes më 9 dhjetor 2020 dhe 2 shkurt, 3 mars dhe 6 prill rezultuan në një shpërthim gjatë uljes.

SpaceX synon të përdorë Starship në ekspeditat me njerëz në Hënë dhe Mars.

Top Channel