Në provincën Herat në Afganistanin perëndimor, 14 persona humbën jetën në katastrofën e përmbytjes.

Zëdhënësi i Guvernatorit të Heratit, Jaylani Farhad, në një deklaratë për shtyp tha se reshjet e mëdha të shiut shkaktuan përmbytje në rrethin Adrasken të Heratit.

Duke deklaruar se 14 persona humbën jetën në përmbytje, Farhad gjithashtu tha se shumë kafshë u mbytën.

Nga ana tjetër, Farhad deklaroi se kishte një përmbytje në rrethin Uba të Heratit dhe nuk dihet ende nëse kishte ndonjë viktimë.

Duke u shprehur se shumë shtëpi u përmbytën, Farhad tha se përpjekjet për kërkim dhe shpëtim vazhdojnë ende.

Top Channel