India regjistron mbi 400 mijë raste të reja me COVID-19

02/05/2021 02:42

Në Indi, një nga vendet më të prekura nga pandemia e koronavirusit (COVID-19), numri i rasteve të reja ditore me virus ka tejkaluar shifrën 400 mijë.

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se me vdekjen e 3.523 personave në 24 orët e fundit numri i viktimave shkoi në 211.853. Ndërsa me 401.993 raste numri i përgjithshëm i rasteve arriti në 19.164.696. Ndërsa numri i personave të prekur nga virusi që vazhdojnë trajtimin arrin në 3.268.710. Më tej thuhet se vazhdon rritja e shpejtë e rasteve me COVID-19 që filloi në muajin prill.

Rasti i parë me COVID-19 në Indi u regjistrua më 30 janar 2020 ndërsa numri i rasteve ditore duke u rritur brenda vitit më 16 shtator arriti deri në 97.859 raste. Që nga kjo datë e cila ishte kulmi periodik i pandemisë numri i rasteve ditore filloi të bie. Me një rënie të vazhdueshme gjatë 4.5 muajve rastet ranë deri në 8.587 më 1 shkurt.

Pas valës së parë, kurba e rasteve ndoqi një hark të fortë lart në muajin shkurt, duke krijuar një valë të re shumë më të madhe se e para. Numri i rasteve shkoi mbi 100 mijë më 4 prill, mbi 200 mijë më 15 prill, mbi 300 mijë më 21 prill dhe që nga dje mbi 400 mijë. Në proporcion me rritjen e rasteve u rritën edhe vdekjet lidhur me virusin. Më 20 prill vdekjet ditore lidhur me virusin u rritën mbi 2 mijë dhe që nga 27 prilli tejkaluan mbi 3 mijë. India ende është vendi ku shënohen më shumë raste dhe vdekje ditore në botë.

Top Channel