Kazakistani ul avionët gjuajtës në autostradë, si pjesë e manovrave përgatitore (fotot)

19/04/2021 16:49

Në fillim të muajit forcat ajrore të Kazakistanit kryen manovra të gjera ushtarake për të testuar gatishmërinë e njësive speciale të ushtrisë.

Objektivi i manovrave Altyn Zhebe (Shigjeta e Artë) ishte verifikimi i gatishmërisë së forcave speciale, përmirësimi i stërvitjes në terren dhe kohës së vënies në luftim.

Manovrat përfshinin forcat ajrore dhe dislokimin e trupave nga ajri. Operacionet u kryen përgjithësisht natën, kur trupat u lëshuan me parashutë në zonat malore, të monitoruar nga mjetet ajrore pa pilot.

Në mbyllje të manovrave një avion ushtarak transporti Airbus C295M dhe një gjuajtës Sukhoi Su-27P/BM2 përdorën për uljen e tyre një rrugë pranë bazës ajrore në Mangistau, për të demonstruar aftësitë e lëvizshmërisë së forcës. Ministria e brendshme e Kazakistan publikoi video të manovrave në rrugë.

Rajoni Mangistau është pranë bazës ajrore të Aktau, në jugperëndim të vendit pranë detit Kaspik.

FOTO GALERI
1/3
Gjuajtësi rus Sukhoi Su-27P/BM2 përdor për ulje një rrugë pranë bazës ajrore në Mangistau

Top Channel