Në vitin 1510 princi i një prej familjeve më të rëndësishme arbërore, Gjon Muzaka shkroi një dorëshkrim, që u njoh gjerësisht si testamenti i tij.

Teksa shumë nga të dhënat mahnitën studiuesit, disa radhë në brendësi shkuan shumë përtej. Ai përshkruan një damar ari, pronë të familjes Muzaka, për të cilin jep edhe disa koordinata gjeografike.

Ai përshkruan një damar ari, pronë të familjes Muzaka, për të cilin jep edhe disa koordinata gjeografike.

Pikërisht, këto të dhëna ndoqi një grup i posaçëm, i ngritur në vitet ’80, me urdhër të Ramiz Alisë.

Çfarë zbuluan gjeologet dhe studiuesit? A arritën ata tek damari i arit te Muzakajve ?

Top Channel