Përdorim i vaksinës ruse dhe kineze? Rama: Respekt për punën e tyre, por Shqipëria sheh nga perëndimi

01/02/2021 20:14

Kryeministri Edi Rama ka hedhur poshtë mundësinë e sigurimit të vaksinave nga lindja, konkretisht atë ruse dhe kineze.

Rama: kur flasim me negociata me Astrazenecn , nuk bëhet fjalë vetëm për kompaninë por dhe me shtete të tjera, një luftëvtregtare me shumë politike ku jepen dhe merren vaksinat.

Sa për vaksinën ruse dhe kineze, asnjë, paragjykim të natyrës shkencore, respekt për ata që i dhanë jetë, po zgjedhja jonë është që do kërkojmë vaksina në perëndim të vendit. Është një zgjedhje e bërë prej nesh, se këtu ka shumë komponente. Në BE hapet ndaj këtyre dhe ne do e rishikojmë, jemi në të njëjtën qëndrim si BE.

Top Channel