Votuesit nga jashtë vendit më 25 prill, zbulohet shifra e shqiptarëve që deklaruan vendbanimin

12/01/2021 16:00

Në zgjedhjet e 25 prillit do të mund të votojnë për herë parë vetëm 854 shtetas shqiptar që kanë deklaruar vendin e banimit jashtë vendit.

Drejtoria e Gjendjes Civile i ka kthyer përgjigje zyrtarisht Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, ku sqaron se shtetas shqiptar që kanë plotësuar kriteret ligjore për deklarimin e vendbanimeve jashtë vendit janë vetëm 921 shtetas. por nga këta vetëm 854 kanë të drejte vote.

Në letrën e DPPGJ-së theksohet se: “Këta shtetas kanë deklaruar dhe kanë aktive në sistem adresën jashtë territorit të Shqipërisë, por mund të kenë vendbanim kryesor në Shqipëri”.

Top Channel