Emërohet anëtari i 7 i Gjykatës Kushtetuese, reagojnë Soreca dhe Yuri Kim

28/12/2020 20:48

Ndërsa Këshilli i Emërimeve në Drejtësi çoi deri në fund skandalin e manipulimit për zgjedhjen e anëtarit të 7 të gjykatës kushtetuese, presidenti Ilir Meta i vuri vulën duke dekretuar emërimin e Sonila Bejtjas si anëtarja e 7 e Gjykatës Kushtetuese.

Ndërkohë që për emërimin e noteres kanë reaguar dhe ambasadori i Be Luigi Soreca dhe ajo amerikane Yuri Kim.

Ambasadorja Yuri Kim në twitter: Faleminderit Presidenti @ilirmetazyrtar për dekretimin e gjyqtarit të 7-të i Gjykatës Kushtetuese. Duke vepruar së bashku me urgjencë – në përgjigje të drejtpërdrejtë të opinionit të Komunitetit të Venecias, kushteve të BE-së dhe kërkesës së njerëzve – Presidenca, Parlamenti &KED kanë bërë Gjykatën Kushtetuese funksionale para 12/31

Presidenti, Parlamenti& KED meritojnë merita për arritjen e kuorumit + 1, por nuk mund të ketë pushim derisa të plotësohen të 9 vendet. Puna duhet të vazhdojë në vitin e ri. Ne i nxisim kandidatët e kualifikuar t’i përgjigjen thirrjes për detyrë në mënyrë që shqiptarët të kenë drejtësi të vërtetë, siç i përshtatet një vendi Aleati të NATO-s dhe aspirant të BE-së.

Ambasadori Luigi Soreca: Sot presidenti Ilir Meta ka dekretuar Sonila Bejten si anëtaren e 7-të të Gjykatës Kushtetuese. Përgëzoj presidentin Ilir Meta. Ky vendim përforcon funksionalitetin e Gjykatës.

Lexo edhe: https://top-channel.tv/2020/12/28/skandali-me-manipulimin-e-emerimeve-ne-gjykaten-kushtetuese-meta-dekreton-noteren-bejtja-si-anetaren-e-7l/

Top Channel