Vaksina antiCovid/ Mbi 130.000 të vaksinuar në Britani gjatë javës së parë

16/12/2020 13:43

Më shumë se 130.000 njerëz janë vaksinuar në javën e parë të programit të vaksinimit në Britaninë e Madhe.

Ministri i Shëndetësisë Nadhim Zahawi, i cili është përgjegjës për shpërndarjen e vaksinave, shkroi në Twitter se 137.897 njerëz ishin vaksinuar në shtatë ditët e para në të gjithë vendin.

Shifra nuk përfshin njerëz të vaksinuar nga mjekë të përgjithshëm dhe infermierë në klinikat e komunitetit. Rreth 200 prej këtyre klinikave lokale të vaksinimit pritet të funksionojnë deri në fund të javës. Ata do të ndiqen nga 1000 të tjerë në javët e ardhshme. Gjatë javës së parë, më shumë se 70 spitale morën pjesë në programin e vaksinimit – me 10 të tjerë duke filluar këtë javë.

Zahawi tha se shifrat ishin provizore dhe nga java e ardhshme do të publikohen të dhëna të disponueshme. 108.000 persona janë vaksinuar janë në Angli, 7.897 në Uells, 4.000 në Irlandën e Veriut dhe 18.000 në Skoci, raporton BBC.

Të moshuarit mbi 80-vjeç janë ftuar së pari për vaksinim, së bashku me personelin shëndetësor dhe të kujdesit, por grupi me përparësi më të lartë, banorët e shtëpive të kujdesit, sapo kanë filluar të marrin vaksinën Pfizer-BioNTech.

Top Channel