Gjermani/ Spiegel: “Fituesit e vitit” janë themeluesit e kompanisë BionTech

16/12/2020 14:51
Vaksina anti-covid

Themeluesit e kompanisë gjermane të bioteknologjisë Biontech , Ugur Sahin dhe Ezlem Tureci , për revistën “Der Spiegel” janë “fituesit e vitit” në Gjermani, falë krijimit të vaksinës së koronavirusit në bashkëpunim me kompaninë farmaceutike Pfizer.

Revista tregon një histori suksesi “Prodhuar në Gjermani” dhe i referohet kohës rekord që i duhej kompanisë së Mainz për të zhvilluar vaksinën që tashmë ka filluar të përdoret në luftën kundër koronavirusit.

Qëllimi tjetër për çiftin e mjekëve të lindur në Turqi: një kurë për kancerin, me përdorimin e mëtejshëm të teknologjisë revolucionare të mARN.

Top Channel