Turqia përfundoi karantinën e fundjavës, ndërsa shtetrrethimi filloi të premten në ora 21:00 dhe përfundoi të hënën në 5:00 të mëngjesit sipas kohës lokale.

Presidenti Recep Tayyip Erdoğan më 30 nëntor njoftoi kufizime të reja prej koronavirusit, duke përfshirë orën policore në netët e javës dhe mbylljen e plotë gjatë fundjavës.

Sipas medias turke, disa sektorë përfshirë prodhimin, furnizimin, shëndetësinë dhe bujqësia përjashtohen nga ndalesa e lëvizjes. Supermarketet, dyqanet ushqimore, kasapët dhe dyqanet e frutave funksionuan midis orës 10:00 dhe 17:00 në fundjavë.

Furrat e bukës gjithashtu ishin të hapura gjatë orarit të ndalimit të fundjavës.

Restorantet, ndërkohë, ofruan shërbimin shpërndarjes së porosive midis orës 10:00 dhe 20:00 të shtunën dhe të dielën.

Njoftimi erdhi pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19 në Turqi. Ndalesat do të vazhdojnë derisa të merret një vendim i ri.

Të dielën, Turqia raportoi 26.919 infeksione të tjera me COVID-19, duke përfshirë 5.103 pacientë simptomatikë dhe 218 vdekje të tjera gjatë 24 orëve të fundit.

Top Channel