SHBA, rekomandohet përdorimi i vaksinës Pfizer dhe BioNTech

13/12/2020 09:00

Qendra Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) rekomandon përdorimin e vaksinës kundër COVID-19 të zhvilluar nga kompania farmaceutike amerikane Pfizer dhe kompania gjermane bioteknologjike BioNTech, partner themelues i së cilës është shkencëtari turk prof. dr. Uğur Şahin.

Në një takim Bordi Këshillues i CDC mori vendimin për të rekomanduar përdorimin e vaksinës Pfizer dhe BioNTech tek të sëmurët mbi 16-vjeç.

Drejtori i CDC, Robert Redfield në përputhje me rekomandimin e Bordit pritet që të miratojë brenda disa orëve përdorimin e vaksinës.

Administrata e Barnave dhe Ushqimit të SHBA-së (FDA) të premten miratoi përdorimin e vaksinës COVID-19 të zhvilluar nga Pfizer dhe BioNTech.

Top Channel