Ambulanca elektrike/ Më e shpejtë se një helikopter

03/12/2020 02:37

Në të ardhmen, mendohet se avioni do të transportojë pacientët në spital në mënyrë autonome. Kësaj ideje i qëndron dhe Vertiia nga AMSL Aero dhe Universiteti i Sidneit, një avion-ambulancë i krijuar që të sigurojë ndihmë më të shpejtë në raste urgjente.

Avioni arrin një shpejtësi prej 300 km në orë, dhe kjo e bën më të shpejtë më i shpejtë se një helikopter normal. Më së shumti, ai është konceptuar për rajonet rurale të Austrialisë, duke qenë se largësia e bën të vështirë në mjaft raste transportimin në kohë të pacientëve.

Por krijuesit e Vertiias shpresojnë se falë saj, dërgimi në spital do të jetë më i shpejtë, dhe kjo ka mjaft vlerës sidomos në rastet kur koha mund të bëhet diferencën mes jetës e vdekjes. pajisja ka hapësirë për gjithsej 4 persona.

Aktualisht, ajo po testohet në Aeroportin Narromine në New South Wales.

Top Channel