Pastroi 300 mln $ të një karteli kokaine/ Lirohet nga qelia i dënuari me 505 vite burg

15/11/2020 17:40

Një gjykatë në Los Anxhelos urdhëroi që Juan Carlos Seresi (73), i cili po vuan një dënim me burg 505-vjeçar për një krim jo të dhunshëm, të dënohet me vitet që ai ka kaluar tashmë pas hekurave dhe të lirohet menjëherë, shkruan CNN.

Juan Carlos Seresi u dënua me 505 vjet burg për pastrim parash, deri më 8 korrik 2419.

Ai ishte një nga katër të pandehurit e dënuar në 1991 me 505 vjet burg për pastrim më shumë se 300 milionë dollarë të një karteli kokaine.

Të katër të pandehurit apeluan vendimin në Gjykatën e Apelit të Rrethit, i cili është ende në pritje.

Sidoqoftë, avokatët e Seresi kohët e fundit kërkuan që klienti i tyre të lirohej nga dhembshuria për moshën dhe gjendjen e tij shëndetësore. Ata deklaruan se Seresi ka presion të lartë të gjakut dhe është i ndjeshëm ndaj formave më serioze të covid-19.

Një gjykatë në Los Anxhelos vendosi që Seresi do të lirohej menjëherë dhe se ai do të ishte nën mbikëqyrjen e autoriteteve kompetente tre vjet pas lirimit nga burgu.

Gjykatësi tha që Seresi ishte dënuar për një krim jo të dhunshëm, se ai kishte kryer tashmë 30 vjet burg dhe kishte treguar sjellje shembullore dhe urdhëroi lirimin e tij, duke marrë parasysh moshën dhe gjendjen e tij shëndetësore.

Top Channel