Fundi i luftës/ Azerbajxhani i jep Armenisë 10 ditë afat për të evakuuar Kalbajarin

15/11/2020 13:13

Këshilltari presidencial i Azerbajxhanit, Hikmet Hajiyev deklaroi se i kanë dhënë edhe 10 ditë afat Armenisë për të evakuuar qytetin nën pushtim Kalbajar.

Hajiyev në një konferencë për media bëri të ditur se qeveria e Jerevanit me ndërmjetësimin e Rusisë ka kërkuar edhe pak kohë për t’u larguar nga Kalbajari. Ai theksoi se edhe Azerbajxhani duke treguar humanizëm ka pranuar të zgjasë afatin deri më 25 nëntor.

“Kushtet e motit në rajon janë vështirësuar dhe rruga e vetme në atë drejtim Zod-Varnenis është një rrugë e ngushtë”, tha Hajiyev i cili shtoi se Azerbajxhani duke marrë parasysh këto kushte i dha kohë shtesë Armenisë për largimin e civilëve.

Ai rikujtoi se popullata armene në Kalbajar është vendosur atje në mënyrë ilegale pas pushtimit të kryer në vitin 1993.

Në kuadër të marrëveshjes që u arrit me ndërmjetësimin e Rusisë më 10 nëntor mes Azerbajxhanit dhe Armenisë pritej që ushtria armene të largohej nga Kalbajari më 15 nëntor.

Top Channel