Roja bregdetare turke shpëton 46 azilkërkues në detin Egje

12/11/2020 17:12
Gomonia me azilkërkues

Roja bregdetare turke në brigjet e provincës së Izmirit ka shpëtuar gjithsej 46 azilkërkues në dy gomone në Detin Egje.

Sipas deklaratës nga Komanda e Rojës Bregdetare të Turqisë një varkë e Rojës bregdetare u dërgua në bregdetin e rrethit Dikili pasi u njoftua për një gomone shpëtimi të mbushur me azilkërkues të bllokuar.

Gjithsej 24 azilkërkues, të cilët ishin shtyrë nga Greqia në ujërat territoriale të Turqisë, u shpëtuan.

Ndërkohë, një gomone tjetër e Rojës bregdetare u dërgua në bregun e Përroit Madra, e vendosur midis provincave Izmir dhe Balıkesir.

Pasi bënë thirrje për ndihmë, 22 migrantë të tjerë të parregullt që qëndronin në një gomone për shkak të dështimit të motorit u shpëtuan.

Azilkërkuesit u transferuan në autoritetin provincial të migracionit pas kontrolleve rutinore. Muajt e fundit janë regjistruar raporte të shumta të forcave greke që shtyjnë në mënyrë të paligjshme varkat e azilkërkuesve, duke rrezikuar pasagjerët.

Turqia ka qenë një pikë kyçe tranziti për azilkërkuesit që synojnë të kalojnë në Evropë për të filluar jetë të re, veçanërisht ata që ikin nga lufta dhe persekutimi./AA.

Top Channel