Erdoğan uron Biden për fitoren: Forcim i marrëdhënies bazuar në interesa e vlera të përbashkëta

10/11/2020 17:19
Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, i ka dërguar një mesazh urimi presidentit të zgjedhur të SHBA-ve, Joe Biden.

Ai thekson se marrëdhënia Turqi-SHBA do të vazhdojë të forcohet bazuar bazuar në interesa e vlera të përbashkëta.

“Vendosmëria jonë për të punuar ngushtë me administratën e SHBA do të vazhdojë,” tha Erdogan në mesazhin e tij.

Sipas deklaratës së bërë nga Presidenca, Erdoğan dëshironte që rezultatet e zgjedhjeve të ishin të dobishme për njerëzit e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të cilët sipas tij janë miqësorë dhe aleatë.

“Siç kemi diskutuar në disa raste marrëdhëniet Turqi-SH.B.A. janë të natyrës strategjike, bazuar në një bazë të vendosur mirë. Sfidat me të cilat përballemi sot në nivelin global dhe rajonal na kërkojnë të zhvillojmë dhe forcojmë më tej këto marrëdhënie bazuar në interesa dhe vlera të përbashkëta. Në periudhën e ardhshme, ne ritheksojmë vendosmërinë tonë për të punuar ngushtë me administratën e SHBA në këtë drejtim dhe lidhja e fortë e bashkëpunimit dhe aleancës midis vendeve tona do të jetë ashtu siç ka qenë deri më sot dhe botës në të ardhmen. Besoj se do të vazhdojë të japë një kontribut jetësor për paqen”, tha ai.

Top Channel